15-12-2017

 

 

          

Bedankt voor de interesse in onze site en laat als het kan een berichtje achter in ons gasten boek

 

Mijn Gastboek

   

 

Rasstandaard

"Welsh Corgi Pembroke"

 

    

Algemene verschijning:

Laag gesteld, stoer, stevig gebouwd, levendig en actief. ft de indruk van kracht en uithoudingsvermogen in een klein lichaam. Voorkomen: vrijmoedig; uitdrukking: schrander en voor zijn taak berekend. Het gangwerk moet vrij en vlot zijn, de ellebogen dicht aaneengesloten tegen de zijde, noch los noch gebonden. De voorbenen moeten goed naar voren worden gebracht, zonder teveel te worden opgetild en in harmonie met de stuwende beweging van de achterhand.

 

Hooft en schedel:

Het hoofd moet vosachtig in vorm en verschijning zijn, met een levendige blik en schrandere uitdrukking. De schedel moet tamelijk breed zijn en vlak tussen de oren. Matige stop. De verhouding van de lengte van de snuit tot de breedte van de schedel is drie staat tot vijf ( 3 : 5 ). De snuit moet naar voren toe versmallen; neus zwart.

 

Ogen:

Goed geplaatst, rond en van middelmatige grootte. Roodachtig bruin van kleur en passend bij de kleur van de vacht.

 

Oren:

Staand, middelmatig groot, met een lichte ronding aan de top. Een lijn getrokken van de punt van de neus naar het oog moet, indien doorgetrokken, in de punt van het oor of dicht daarbij eindigen.

 

Gebit:

Sluitend, met de binnenkant van de boventanden nauwsluitend op de voorkant van de ondertanden.

( schaargebit ).

 

Nek:

Tamelijk lang.

 

Voorhand:

Korte benen, zo recht mogelijk. Stevig bot tot aan de voeten. Ellebogen dicht aangesloten tegen de zijde, noch los noch gebonden.

 

Lichaam:

Van middelmatige lengte, met goed gewelfde ribben. Niet gedrongen zoals bij een terriėr. Rechte ruglijn. Borstkas breed en diep, goed diep tussen de voorbenen.

 

Achterhand:

Sterk en lenig, een weinig toelopend. Korte benen. Stevig bot tot aan de voeten. Van achteren gezien zijn de hakken recht.

 

Voeten:

Ovaal, de middelste tenen iets voor de buitenste tenen. Zolen sterk en gekromde tenen. Korte nagels.

 

Staart:

Kort, liefst van nature. Gecoupeerd, kort.( verboden in Nederland )  Ongecoupeerd, in een lijn voortvloeiend met de ruglijn, laag gedragen en niet over de rug gekruld. Als de hond in beweging is, draagt hij de staart in een lijn met zijn rug, in rust laag. Te hoog of te laag gedragen is ongewenst.  

                                                   

Vacht:

Van middelmatige lengte, recht met dichte ondervacht, niet zacht, golvend of draadharig.

 

Kleur:

Alle effen kleuren rood; sable; wildkleur; rood met zwart of een van deze kleuren gecombineerd met witte aftekening op de benen, borst of hals. Iets wit  aan het hoofd en voorsnuit toegestaan.

 

Maat en gewicht:

Hoogte; bij benadering 25,4 - 30,5 cm schofthoogte. Gewicht: reuen 10 - 12 kg.;

teven 10 - 11 kg.

 

Fouten:

Iedere afwijking van hetgeen in de standaard wordt gesteld moet als een fout beschouwd en de wijze waarop de fout wordt aangerekend moet nauwkeurig worden afgemeten aan de mate waarin de fout aanwezig is.

 


[ Start ] [ Contact ] [ Over ons ] [ Onze Teven ] [ Onze reuen ] [ Puppy's ] [ De oudjes] [Regenboog] [ Rasstandaard ] [ Links ] [ Fotoalbum ]